Beugel SOS – Orthodontisten Zutphen – Zutphen

Orthodontisten Zutphen

Welkom in onze orthodontistenpraktijk. Het team van Orthodontisten Zutphen in Zutphen is een enthousiast team van zorgprofessionals dat graag voor u klaar staat.

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk, zoals openingstijden en bereikbaarheid. Ook hoe u een afspraak kunt maken. Tevens vindt u informatie over orthodontische behandelingen en mondgezondheid.

Beugel SOS

Wanneer er iets mis is met een beugel, is het raadzaam direct contact op te nemen met uw orthodontist. De secretaresse maakt dan een afspraak om de klacht te verhelpen. Krijgt u ’s avonds, in het weekend of op vakantie problemen, kijk dan eerst of u het probleem kunt verhelpen via onze ortho-EHBO. Bij ernstige pijnklachten kunt u ons bellen. Op vakantie kunt u het beste proberen een specialist in de buurt te vinden.

Problemen

Oplossing

sos1 sos2
1. Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn.
  • Laat de beugel uit en maak daarna zo spoedig mogelijk een afspraak met de orthodontist. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

2. Een losse (uitneembare) beugel drukt op het tandvlees.

 

  • Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen of de draadjes kunnen worden aangepast.
3. Een losse (uitneembare) beugel is kapot, maar je kunt hem nog wel dragen
  • Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met de orthodontist.
4. Er zit bij een vaste beugel een slotje  (bracket) los.
  • Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje suikervrije kauwgum of was op en bel voor een afspraak. Stop met dragen van elastieken.
5. Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong.
  • Bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de orthodontist om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen. Als het weekend of vakantie is, kan de dienstdoende orthodontist je helpen. Het draadje moet worden ingekort.
6. Er is bij een vaste beugel een ketting/elastiek losgeschoten.
  • Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak
7. Er zit bij een vaste beugel een ringetje (bandje) om een kies los.
  • Als je last van het ringetje hebt, kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes als die aan het losse ringetje vastgemaakt zouden moeten worden. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het ringetje weer vast te laten zetten.
8. Het ringetje (bandje) om de kies, waar de buitenbeugel aan vast moet worden gemaakt, zit los.
  • Laat de buitenbeugel uit. Als je last van het ringetje hebt kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het ringetje weer vast te laten zetten.
9. Het draadje achter mijn tanden zit los of is gebroken, maar het doet geen pijn.
  • Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het te laten repareren.
10. Het draadje achter mijn tanden zit los en prikt in mijn tong.
  • Bel de praktijk om het probleem op te lossen. In het weekend mag je het draadje er eventueel uittrekken, of een stukje ervan af knippen.
sos3 sos4